Schuren en behandelen

Helaas blijft uw houten vloer niet eeuwig mooi en is na een aantal jaren een opknapbeurt onvermijdelijk. Bij TVL Parket bent u aan het juiste adres. Met vakmanschap, ervaring, professionele machines en de beste afwerkmaterialen staan wij garant voor de mooiste vloer en wordt u een tevreden klant. Wij werken vakkundig en schoon; 99% van het stof verdwijnt direct in onze afzuiging.

Schuren in etappes

Het schuren van uw houten vloer gebeurt in verschillende etappes. Eerst wordt de oude afwerklaag verwijderd  en worden krassen en beschadigingen uit het hout geschuurd. Hierna wordt de vloer met fijnere korrels geschuurd.  Als laatste wordt de houten vloer gepolijst.  Hierna kan de nieuwe behandeling worden aangebracht.

Een nieuwe look
voor uw bestaande vloer!

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw vloer te behandelen. De houtsoort en het door u gewenste eindresultaat zijn voor ons bepalend. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de oorspronkelijke kleur te behouden of uw vloer lichter of donkerder te maken door een whitewash behandeling, roken of een combinatie van beiden. Hierna volgt een beschermlaag met olie of lak. TVL Parket werkt met hoogwaardige producten, voornamelijk van de merken Rigostep, OSMO en Bona.

Ik wil mijn vloer laten schuren

Impregneerolie, Hardwax olie of lak

Een houten vloer die geschuurd is moet  hierna behandeld worden met een beschermlaag. De meest voorkomende afwerkingen zijn impregneerolie, hardwax olie en lak.

Impregneerolie is een olie die diep doordringt in het hout. Hierdoor blijft de houtnerf goed zichtbaar. De olie wordt aangebracht met een boenmachine in een laag. Bij sommige impregneeroliën is het nodig dat na 1-2 weken een laag onderhoudsolie wordt aangebracht waardoor het hout nog beter beschermd is. Impregneerolie geeft een matte uitstraling aan het hout. Impregneerolie kan in combinatie met een kleurbehandeling worden aangebracht. Krasjes in de beschermlaag en lichte krasjes in het hout zijn gemakkelijk bij te werken met onderhoudsolie.

Wat betreft het onderhoud vraagt het wel wat meer van u dan bij Hardwax olie of lak.

Hardwax olie is een olie die in twee lagen aangebracht wordt. De eerste laag trekt volledig in het hout. De tweede laag hard uit in de bovenste poriën van het hout.  Hierdoor komt er als het ware een lichte filmlaag over het hout. Hardwax olie is verkrijgbaar in een matte of zijde glanzende uitstraling. Hardwax olie kan in combinatie met een kleurbehandeling  worden aangebracht. Krasjes in de beschermlaag zijn bij te werken met een speciale onderhoudsolie.

Hardwax olie biedt een sterke beschermlaag is die minder onderhoud vraagt dan impregneerolie.

De meest slijtvaste en onderhoudsvriendelijke afwerking voor een houten vloer is lak. Lak wordt aangebracht in drie lagen. Lak legt net als hardwax olie een filmlaag over het hout. Lak is verkrijgbaar in een matte of zijde glanzende uitstraling. Ook kunt u kiezen voor Skylt lak. Dit is een lak die het hout een uitstraling geeft die net zo mat is als kaal hout. Een met Skylt afgewerkte houten vloer oogt als onbehandeld. Lak kan in combinatie met een kleurbehandeling worden aangebracht. Krasjes in de lak zijn niet bij te werken.

Lak biedt een zeer sterke beschermlaag die het minste onderhoud vraagt. Bijkomend voordeel van lak is dat deze het hout velen malen minder vergeeld dan een olie.

Kleurbehandelingen

Om de kleur van het hout aan te passen kan een kleurbehandeling worden aangebracht.  Uw wensen en de houtsoort bepalen de mogelijkheden voor een kleurbehandeling. Er zijn veel verschillende kleurbehandelingen. Veel voorkomend zijn whitewash en greywash en het roken van een vloer. Deze lichten wij onder voor u toe.

Met een white- of greywash behandeling boenen we de vloer in met een witte of grijze olie die achterblijft in de poriën. Afhankelijk van de door u gewenste kleurintensiteit gebruiken wij een transparante of een ‘diep’ witte of grijze olie. White- en greywash zijn op vrijwel alle houten vloeren toepasbaar.

Roken is een methode die toegepast wordt om uw vloer donkerder te maken waarbij de rooktijd bepalend is voor de uiteindelijke kleur . De behandeling is alleen toepasbaar op Europees eiken vloeren. Het beste resultaat wordt behaald op een Frans eiken vloer. Dit heeft te maken met de hoeveelheid loogstoffen die in deze houtsoort zitten.

Is uw vloer van Europees eiken? Dan kunnen we het roken van de vloer ook combineren met whitewash: uw vloer krijgt een rustieke grijzige kleur, wat het hout een oudere uitstraling geeft.

Offerte op maat

Nieuwsgierig geworden naar de aanpak van TVL Parket?

Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op. U mag rekenen op een eerlijke aanpak van TVL Parket en op hun vakkennis.

Neem contact op